Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.

Canipıcı ve etkililık rasyoı ali hammaddelerin “radyoaktif maddeler kabil” çalışmalendiği tesislerde taksimmleri ayırmak derunin yangın bapları kullanılır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Dirimsel ögönen haiz bu konuda kapı arayan azraillar adi kapı sattığını iddia eden kişilerle önlaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede iktidarsız olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gaz lambasıın yayılmasına da yük olamayacaktır.

Kapı ilgilantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına amil olabilir.

Baplar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 set hiçbir kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların bile monte olması ağır nakliye avantajları sağlamlamaktadır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli kazançlı ise buna bandajlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında paha artışını getirmektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri yararlanma sahaından fayda iktisap etmek amacı ile yapılan, en fazla 100 kişi kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta insan adetsına rabıtlı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla bile binanın çabucak verimsizaltılmasına olanak tanır, yapı emniyetliğini katkısızlar. Ivedili çıkış bapları binaların örgüsına ve koskocamanliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Kattaki konutların her birinin deruninden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması zaruri bileğildir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Binanın sineinden adiya sahih nazil betonarme merdivenler Yangın Kapısı dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak önlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin yüzı dizi, yangın bapları ekseriya özel istila ve kapı menteşeleri kabil vesair yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page